Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gifflar med spenat, fetaost och valnötter. Matiga och goda gifflar fyllda med feta, spenat och valnötter. Godast nygräddade. Passar också bra till brunchbuffén.
Smält smöret och häll i vattnet. Värm till 37°. Smula jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt yoghurt, ägg och salt och blanda väl. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta till en blank och smidig deg, gärna i hushållsmaskin. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt spenaten och krydda med salt och peppar.
Ta upp fräset på ett fat och blanda med krossade valnötter och russin. Smula i fetaosten och tillsätt chiliflakesen. Låt svalna.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda och dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en stor rundel, ca 30 cm i diameter. Skär varje rundel i åtta snibbar.
Lägg lite spenatfyllning på den bredaste delen av varje snibb. Rulla ihop och forma till en giffel med spetsen underst. Vik in de yttersta spetsarna något så att fyllningen inte rinner ut.
Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️