Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gifflar och bullar med 
hallon och vit choklad

Gifflar och bullar av karlspaderdeg fyllda med hallon och vit choklad.

Gifflar och bullar med 
hallon och vit choklad
Gifflar och bullar med 
hallon och vit choklad
Gifflar och bullar med 
hallon och vit choklad
Foto: Thomas Carlén

Deg

  • 50 gjäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 13 dlvetemjöl- cirka
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 250 gsmör- mjukt
  • 2ägg

Fyllning

  • 200 ghallon
  • 100 gsyltsocker
  • 1 msksmör
  • 100 gchoklad- vit

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • 2 dlflorsocker
  • 1 mskvatten- cirka

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål och lös upp den med mjölken. Ställ åt sidan.

  2. Blanda mjölet med socker, bakpulver och salt i skålen till matberedaren. Tillsätt smöret och mixa fint.

  3. Tillsätt mjölkblandning och ägg. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 1 timme.

  4. Fyllning: Koka hallon och syltsocker 2 minuter i en kastrull. Tillsätt 1 msk smör och hackad vit choklad och rör om tills allt smält. Låt sylten kallna i vattenbad.

  5. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta ihop den. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, cirka 3¿4 millimeter tjocka. Dela den ena i snibbar till gifflar och den andra i 8x8 centimeter stora rutor till bullar.

  6. Lägg på en klick hallonsylt i basen på triangeln och rulla ihop mot spetsen till gifflar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick sylt i mitten på rutorna och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg över i mazarinformar och ställ på plåt. Låt gifflar och bullar jäsa under bakduk, cirka 30¿40 minuter.

  7. Vispa ägget med en halv tesked vatten och pensla gifflar och bullar. Grädda dem i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler. Rör samman florsocker och vatten i en skål och ringla över gifflar och bullar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök