Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gifflar och bullar av karlspaderdeg fyllda med hallon och vit choklad.
Smula jästen i en skål och lös upp den med mjölken. Ställ åt sidan.
Blanda mjölet med socker, bakpulver och salt i skålen till matberedaren. Tillsätt smöret och mixa fint.
Tillsätt mjölkblandning och ägg. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 1 timme.
Fyllning: Koka hallon och syltsocker 2 minuter i en kastrull. Tillsätt 1 msk smör och hackad vit choklad och rör om tills allt smält. Låt sylten kallna i vattenbad.
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta ihop den. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, cirka 3¿4 millimeter tjocka. Dela den ena i snibbar till gifflar och den andra i 8x8 centimeter stora rutor till bullar.
Lägg på en klick hallonsylt i basen på triangeln och rulla ihop mot spetsen till gifflar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick sylt i mitten på rutorna och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg över i mazarinformar och ställ på plåt. Låt gifflar och bullar jäsa under bakduk, cirka 30¿40 minuter.
Vispa ägget med en halv tesked vatten och pensla gifflar och bullar. Grädda dem i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler. Rör samman florsocker och vatten i en skål och ringla över gifflar och bullar före servering.
Recept från Mitt kök