Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bakom detta märkliga namn döljer sig en riktig godsak. Gianduja är en blandning av mixade nötter och choklad. Den kan spritsas eller knådas beroende på hur länge den får vila. Du har säkert sett den i olika praliner.
Mixa nötterna med florsockret till en deg i en matberedare. Det tar lite tid. Först blir det en gryning massa, som så småningom blir till en deg, med konsistens som modellera.
Hacka chokladen och smält 2/3 över vattenbad. Ta bunken från vattenbadet och rör i resten av chokladen. På så sätt sänks temperaturen något.
Häll chokladen i mixern och kör till en jämn smet. Ska giandujan spritsas får den stå ca 1 timme innan den fylls i spritspåse. Ska den rullas till längder häller du upp den på ett bak plåtspapper och ställ kallt över natten.