Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getosttoast med rödlöksmarmelad


En smörgås med rödbetor, getost och rödlöksmarmelad är riktigt kvällsgodis. Men smörgåsarna är också goda som förrätt, på en bädd av babyspenat. Färdigkokta rödbetor finns ofta vakuumförpackade i grönsaksdisken.

Getosttoast med rödlöksmarmelad

Getosttoast med rödlöksmarmelad

Getosttoast med rödlöksmarmelad

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4nötbröd- frukt- och eller danskt nötbrödsmör
  • 23rödbetor- kokta, cirka 200 g
  • 4getost- à cirka 50 g
  • 1 storrödlök- rödlök
  • olivolja
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 23 mskhonung
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 mskkapris- cirka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bre smör på brödet och lägg på tunt skivade rödbetor. Lägg ostskivorna på rödbetorna.

  2. Skiva rödlöken och fräs den mjuk i olja utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Häll på vinäger och honung och koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Smaka av med salt och peppar.

  3. Gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen tills osten börjar smälta, cirka 8 minuter. Ta dem ur ugnen, toppa med löken och strö över kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök