Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getosttarte med blodapelsin

Getosttarte med blodapelsin är både salt, syrligt, sött och frasigt och dessutom busenkelt. Det perfekta tilltugget!

Getosttarte med blodapelsinGetosttarte med blodapelsinGetosttarte med blodapelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld (250 g)
  • 200 gchèvreost
  • 1 tskflingsalt
  • 2blodapelsiner
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär till den så att den blir något rund.

  2. Smula getosten över mitten på smördegen, spara kanterna fria. Strö över flingsalt.

  3. Skär bort allt skal från apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Fördela skivorna på getosten.

  4. Vik över degkanterna in mot mitten lite omlott. Vispa upp ägget och pensla degen med äggvispet.

  5. Grädda tarten mitt i ugnen ca 20 min tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Skär i bitar och servera.

Vad tyckte du om receptet?