Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I Norditalien äter man ost med mostarda, som är en specialitet i form av senaps- och sockerinlagda frukter. Fruktens sötma och senapens styrka ger en egensinnig brytning till den syrliga getosten.
Koka samman socker och vatten 5 min utan lock.
Tvätta och halvera kumquaten. Koka dem i lagen 15 min. Ta upp frukten.
Koka ihop lagen ca 5 min till halva vätskemängden. Vispa ner senapspulvret.
Lägg frukten och den varma lagen i en väldiskad glasburk med lock och ställ den kallt minst två dygn före servering.
Skär getosten i tårtbitar à 25 g och lägg dem i skedar eller små skålar. Lägg på mostarda och sockerlag.