Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostsked med kumquatmostarda

I Norditalien äter man ost med mostarda, som är en specialitet i form av senaps- och sockerinlagda frukter. Fruktens sötma och senapens styrka ger en egensinnig brytning till den syrliga getosten.

Getostsked med kumquatmostardaGetostsked med kumquatmostardaGetostsked med kumquatmostarda

Ingredienser

  • 5 dlströsocker
  • 5 dlvatten
  • 200 gkumquat
  • 3 mskcolman's senapspulver

SERVERING

  • 500 ggetost

Gör så här

  1. Koka samman socker och vatten 5 min utan lock.

  2. Tvätta och halvera kumquaten. Koka dem i lagen 15 min. Ta upp frukten.

  3. Koka ihop lagen ca 5 min till halva vätskemängden. Vispa ner senapspulvret.

  4. Lägg frukten och den varma lagen i en väldiskad glasburk med lock och ställ den kallt minst två dygn före servering.

  5. Skär getosten i tårtbitar à 25 g och lägg dem i skedar eller små skålar. Lägg på mostarda och sockerlag.

Vad tyckte du om receptet?