Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostsallad med jordgubbar & nötter

Den här fräscha salladen med jordgubbar, getost och kanderade nötter är en riktig supersallad under sommaren.­ Lika god till grillat lammkött, kyckling och kryddiga korvar som till kallskuret.

Getostsallad med jordgubbar & nötter
Getostsallad med jordgubbar & nötter
Getostsallad med jordgubbar & nötter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8 dljordgubbar- cirka
  • 2avokador
  • 2 dlmyntablad- löst packade
  • 100 gsalladsblad- späda, till exempel röd mangold, rucola och babyspenat
  • 200 ggetost
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger- lagrad eller crèma di balsamico
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Kanderade nötter

  • 1chili- urkärnad, hackad
  • 100 gpecannötter
  • 2 mskhonung- flytande
  • mskråsocker
  • 1 krmkanel
  • 0,5 krmcajennepeppar

Gör så här

  1. Nötterna: Sätt ugnen på 225 grader.­ Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rosta i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Ta ut och rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt sedan i mindre­ bitar.

  3. Salladen: Ansa och och dela ­jordgubbarna. Skala och skiva ­avokadorna. Riv myntabladen i mindre bitar.

  4. Lägg upp sallad, avokado och ­jordgubbar och smula över osten. Strö över mynta och droppa på olivolja­ och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök