Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostquesadilla med bönsalsa

Recept på quesadilla med getost och bönsalsa. Getosten ger god sälta och lyfter rätten rejält. Snabbt, enkelt och populärt hos de flesta.

Getostquesadilla med bönsalsaGetostquesadilla med bönsalsaGetostquesadilla med bönsalsa
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1 påsetacokryddmix- (40 g)
  • 1 dlvatten
  • 100 ggetost
  • 4 storatortillabröd
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk rapsolja
  • 1 burkkidneybönor- (400 g)
  • 2tomater
  • 1rödlök
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i en släpplätt- stekpanna. Tillsätt kryddmixen och vatten. Koka ihop ca 5 min och låt svalna. Smula i getosten.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda grönsakerna med 1 msk olja, salt och peppar.

  3. Lägg köttfärsröran mellan två tortillabröd. Stek i 1 msk olja ca 2 min på varje sida i en stekpanna. Skär quesadillan i tårtbitar. Servera bönsalsan till.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 560 kcal per portion, 28 g fett, 39 g protein, 35 g kolhydrater