Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostpizza med rödbetor

Rödbetor, getost, nötter och honung är en klassiskt god smakkombination som också fungerar utmärkt att toppa pizzan med.

Getostpizza med rödbetor
Getostpizza med rödbetor
Getostpizza med rödbetor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- (färdigköpt eller hemgjord)

Topping

  • 4rödbetor
  • 200 ggetost
  • 4 msktimjanblad- repade
  • 4 mskpinjenötter
  • 4 mskolivolja
  • peppar- nymald
  • flingsalt
  • 4 tskhonung- flytande, ca

Till garnering

  • röd mangold- eller babyspenat

Gör så här

  1. Koka rödbetorna, behåll lite av blast och rotspets så behåller de färgen bättre. Spola dem under kallt vatten och tryck av skalet. Skär i klyftor.

  2. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra runda bollar och kavla ut till pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Sätt ugnen på 250 grader.

  4. Fördela rödbetor, smulad ost, timjan och nötter på pizzorna. Droppa på olivolja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut och ringla över honung. Strö på mangold eller spenat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök