Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En chèvre chaud i pajform! Chèvre och rödbetor är en given smakkombo och de sojarostade valnötterna i salladen blir det lilla extra i den här rätten.
Mixa ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och -arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen runt formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in formen i frysen i ca 20 min för att förhindra att degen glider ner vid gräddning. Sätt ugnen på 200°.
Pensla pajskalet med uppvispat ägg. Förgrädda det mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning: Skär rödbetorna i bitar. Dra bort stjälken på grönkålen och skär kålen i mindre bitar. Fräs kålen i olja tills den mjuknat. Krydda med 1 krm salt.
Vispa ihop ägg, mjölk och 1/2 krm salt. Skär osten i skivor. Lägg grönkålen i pajskalet och häll på äggstanningen. Strö över rödbetorna och lägg på getosten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stannat.
Sallad: Hyvla gurkan tunt med osthyvel. Blanda salladen med gurka, ärtskott, olja, vinäger och sesamfrön.
Sojarostade valnötter: Blanda valnötter och soja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugn i 175° i ca 10 min. Strö nötterna på salladen.