Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostpaj med pinjenötter och honung

Recept på getostpaj med pinjenötter. En paj där bara bottnen gräddas. Ostfyllningen stelnar i kylskåp.

Getostpaj med pinjenötter och honungGetostpaj med pinjenötter och honungGetostpaj med pinjenötter och honung
Foto: Allt om Mat

Pajdeg

  • 4 dlvetemjöl
  • 125 gsmör
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • 2 mskmjölk

Getostcrème

  • 3gelatinblad
  • 2 dlmjölk
  • 500 ggetost
  • 400 gphiladelphia
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Garnering

  • 25 gpinjenötter
  • 2 mskhonung- flytande
  • 10oreganoblad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter och nagga botten med en gaffel.

  2. Kyl pajen ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.

  3. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löses upp ordentligt. Ta bort det yttersta skalet på getosten.

  4. Mixa sedan resterande ingredienser med gelatinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajformen och låt stelna några timmar i kylen.

  5. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna tills de har fått fin färg.

  6. Skär upp pajen i portionsbitar och häll över honung och rostade pinjenötter. Garnera med oreganobladen.

Vad tyckte du om receptet?