Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på getostpaj med pinjenötter. En paj där bara bottnen gräddas. Ostfyllningen stelnar i kylskåp.
Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter och nagga botten med en gaffel.
Kyl pajen ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löses upp ordentligt. Ta bort det yttersta skalet på getosten.
Mixa sedan resterande ingredienser med gelatinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajformen och låt stelna några timmar i kylen.
Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna tills de har fått fin färg.
Skär upp pajen i portionsbitar och häll över honung och rostade pinjenötter. Garnera med oreganobladen.