Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på getostpaj. Franska smaker möter nordiska i en paj med getost och en tapenade av kantareller i stället för oliver.
Botten: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Fyllning: Rensa och skär kantarellerna i små bitar. Mjukstek svampen på svag värme i olivolja i cirka 15 minuter. Hacka vitlöken. Tillsätt vitlök, rosmarin och socker och fräs ytterligare ett par minuter.
Hacka ansjovis och kapris. Blanda i ansjovis, kapris och citron. Koka ihop någon minut.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Bred svampröran i det förgräddade pajskalet. Skiva osten och fördela över.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, i cirka 40 minuter.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök