Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostpaj med kantarelltapenad

Recept på getostpaj. Franska smaker möter nordiska i en paj med getost och en tapenade av kantareller i stället för oliver.

Getostpaj med kantarelltapenadGetostpaj med kantarelltapenadGetostpaj med kantarelltapenad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Botten

    • 3 dlsiktat dinkelmjöl
    • 2 krmsalt
    • 150 gsmör- kallt
    • 12 mskvatten- kallt

    Fyllning

    • 1 lkantareller- färska eller annan skogssvamp
    • 3vitlöksklyftor
    • 1,5 mskrosmarin- färsk, hackad
    • 1 krmströsocker
    • 4ansjovisfiléer
    • 2 mskkapris
    • 2 tskcitron- pressad
    • 3ägg
    • 3 dlmjölk
    • 0,5 tsksalt
    • 1 krmpeppar- nymalen
    • 200 ggetost

    Gör så här

    1. Botten: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.

    2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.

    3. Fyllning: Rensa och skär kantarellerna i små bitar. Mjukstek svampen på svag värme i olivolja i cirka 15 minuter. Hacka vitlöken. Tillsätt vitlök, rosmarin och socker och fräs ytterligare ett par minuter.

    4. Hacka ansjovis och kapris. Blanda i ansjovis, kapris och citron. Koka ihop någon minut.

    5. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    6. Bred svampröran i det förgräddade pajskalet. Skiva osten och fördela över.

    7. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

    8. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, i cirka 40 minuter.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

    Recept från Mitt kök