Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostmuffins

Passar bra till eftermiddags­­fikat tillsammans med en god fikonmarmelad och är lika goda till en grönsakssoppa.

Getostmuffins
Getostmuffins
Getostmuffins
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl
  • 2,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 3ägg
  • 0,5 dlolivolja
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 200 gchévre
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en muffins­plåt där varje hål rymmer cirka 2 dl. Eller använd stora, dubbla muffinsformar av papper.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, ­olivolja och yoghurt. Rör ner ­mjölblandningen. Smula ner osten i smeten.

  3. Fördela smeten i formarna. Toppa med flingsalt.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök