Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostmousser

Krämiga små mousser lagas dagen före och serveras till laxsalladen. Receptet räcker till 6 formar, så om picknicken görs för bara två blir det några över till en annan dag.

Getostmousser
Getostmousser
Getostmousser

Ingredienser

  • 1,5gelatinblad
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 100 gphiladelphia- light
  • 100 ggetost
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 mskcitronsaft
  • 1 tskbladpersilja- till garnering
  • 6formar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

  2. Lyft upp och smält dem i lite av creme fraichen över svag värme.

  3. Blanda gelatinlösningen med resten av creme fraichen, philadelphiaosten, getosten, salt, peppar och citronsaft.

  4. Fördela massan i vattensköljda formar och ställ dem kallt att stelna 1–2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?