Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostlax med soltorkade tomater

Laxfilé som fylls med Medelhavssmaker i form av getost, soltorkade tomater, citron och basilika. Servera gärna med klyftpotatis eller potatismos och en sallad med rucola.

Getostlax med soltorkade tomaterGetostlax med soltorkade tomaterGetostlax med soltorkade tomater
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlaxfilé- med skinn à 150 g
  • salt
  • peppar- nymald

Fyllning

  • 1 dlcrème fraiche
  • 100 ggetost- smulad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 dlsoltorkade tomater- fintärnade
  • 1 dlbasilika- strimlad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • salt

Till garnering

  • citronklyftor
  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så att du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar. Krydda med salt och peppar.

  2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Baka i mitten av ugnen 12–15 minuter. Garnera med en citronklyfta och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök