Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostkakor  

Getostkakor är ett perfekt drinktilltugg som går att baka i förväg och frysa in.

Getostkakor  
Getostkakor  
Getostkakor  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 75 gchèvreost

Garnering

  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Smula ner ­getosten och blanda lätt. Lägg degen i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en plåt med ­bakplåtspapper. Platta till kakorna med handflatan och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills ­kakorna fått fin färg. Låt kallna på ­galler.

Vad tyckte du om receptet?