Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostgratinerad kyckling med rödbetsquinoa

En väldigt god kycklingrätt, perfekt middagstips - till helgen eller som vardagsmat.

Getostgratinerad kyckling med rödbetsquinoaGetostgratinerad kyckling med rödbetsquinoaGetostgratinerad kyckling med rödbetsquinoa
Ove Lindfors

Quinoa

  • 400 grödbetor
  • 2 dlquinoa- vit
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 1rödlök
  • 75 gvalnötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 50 grucola
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Kycklingfilé

  • 4kycklingfiléer- cirka 600 g
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 150 ggetost
  • 1 mskrosmarin- hackad, färsk
  • 12 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Quinoan: Skala och skär rödbet- orna i centimeterstora tärningar. Skölj quinoan i hett vatten. Koka quinoa och rödbetor i buljong tills de är färdigkokta, cirka 15 minuter. Låt ånga av.

  2. Skiva löken. Dela nötterna i bitar. Blanda quinoa, olivolja, citronsaft, lök, nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar.

  3. Kycklingen: Sätt ugnen på 225 grader. Stek filéerna i smör, cirka 4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och lägg ovanpå. Strö över rosmarin.

  4. Gratinera högt upp i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten. Servera med rödbetsquinoan.

Vad tyckte du om receptet?

En väldigt god kycklingrätt, perfekt middagstips - till helgen eller som vardagsmat.

Recept från Mitt kök