Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostfylld lammytterfilé med örtbalsamico

Getostfylld lammytterfilé med örtbalsamico
Getostfylld lammytterfilé med örtbalsamico
Getostfylld lammytterfilé med örtbalsamico
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 glammytterfilé
  • 150 ggetost- chevre
  • 2 tsktimjan- finhackad
  • 1 tskrosmarin- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 dlcrema di balsamico
  • 0,5 dlvatten

GARNERING

  • 1timjan
  • 1rosmarin
  • 1 krmflingsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Putsa lammfilén och snitta upp den på längden som en rulltårta.

  2. Blanda getosten med timjan och rosmarin. Bred blandningen på köttet och rulla ihop. Rulla först in det i plastfilm, som en smällkaramell, därefter även i ugnsfolie.

  3. Sätt i en termometer och ugnsstek till 60-62° innertemperatur.

  4.  Ta ut och låt köttet svalna i sin förpackning. Skär det inför serveringen i 3 cm breda bitar.

  5. Späd balsamicon med vatten och servera den ringlad på assietterna ihop med lammrullen. Garnera med timjan och rosmarin, strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?