Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostcheesecake 
med medelhavssmak

Medelhavssmaker är alltid lika populära. Den här tårtan är utmärkt att packa i picknick-korgen, servera på en buffé eller ett gott tillbehör till grillade lammkotletter tillsammans med en grönsallad.

Getostcheesecake 
med medelhavssmak
Getostcheesecake 
med medelhavssmak
Getostcheesecake 
med medelhavssmak
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 200 gdanskt rågbröd
  • 250 ggetost
  • 400 gphiladelphia- rumsvarm
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 dltomater- hackade soltorkade i marinad
  • 1 dloliver- hackade
  • 2 mskkapris- hackad
  • 1 krukabasilika- hackad
  • 1 dlrödlök- finhackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • citron
  • oliver
  • cocktailtomater
  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.

  2. Fyllningen: Kantskär getosten och mosa ihop med philadelphiaosten.

  3. Blanda med resten av ingredienserna till ­fyllningen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bred fyllningen över bottnen.

  5. Låt stå övertäckt i kylen minst 3-4 timmar. Ta ut cheesecaken en stund före servering så den inte är kylskåpskall. Garnera vid ­serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök