Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Getostcheesecake med medelhavssmak

Medelhavssmaker är alltid lika populära. Den här tårtan passar utmärkt att packa i picknick–korgen, servera på en buffé eller bjuda som tillbehör till grillade lammkotletter tillsammans med en grönsallad.

Getostcheesecake med medelhavssmak
Getostcheesecake med medelhavssmak
Getostcheesecake med medelhavssmak
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 75 gsmör
  • 200 gdanskt rågbröd

Fyllning

  • 200 ggetost
  • 400 gphiladelphia
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlsoltorkade tomater
  • 1 dlsvarta oliver- kärnfria
  • 2 mskkapris
  • 1 litenrödlök
  • 1 krukabasilika
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 tsksambal oelek- oelek
  • salt

Till garnering

  • cocktailtomater- gärna olika färger
  • citron
  • svarta oliver
  • basilika

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Ställ formen 1 timme i kylen.

  2. Fyllningen: Mixa ihop getost, Philadelphiaost och crème fraiche. Hacka tomater, oliver, kapris, lök och basilika. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

  3. Bred fyllningen över bottnen. Låt stå övertäckt i kylen minst 3–4 timmar. Garnera med tomater, citron, oliver och basilika vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök