Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gemsallad med ingefärspesto och råmarinerad lax

Gemsallad med råmarinerad lax, syrliga grönsaker och ingefärspesto är en fräsch förrätt. Det blir lite ingefärspesto över. Den passar också bra till stekt fisk och kyckling.

Gemsallad med ingefärspesto och råmarinerad laxGemsallad med ingefärspesto och råmarinerad laxGemsallad med ingefärspesto och råmarinerad lax
Klicka här eller på bilden för recept. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 gsushilax
  • 2 tsksoja- japansk
  • 1 msksesamfrön- rostade
  • 8 bladgemsallad- eller hjärtsallad

Ingefärspesto, ca 2 1/2 dl

  • 1,5 mskingefära- finriven färsk
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 1 dlpinjenötter
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlbasilika- hackad
  • 3 krmsalt

Råmarinerade grönsaker

  • 0,25fänkålsstånd
  • 1 klyftarödkål- (40 g)
  • 1morot- liten
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 tskolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Ingefärspesto: Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.

  2. Grönsaker: Ansa och finstrimla fänkål och rödkål. Skala och finstrimla moroten. Blanda grönsakerna med citronsaft och olja. Krydda med salt. Låt stå ca 15 min före servering.

  3. Skär laxen i skivor och marinera den i soja och sesamfrön ca 5 min.

  4. Fördela grönsakerna i salladsbladen och lägg på laxen. Toppa med lite ingefärspesto och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?