Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Geléhjärtan med smak av hallon

Fina och goda geléhjärtan som görs på äkta hallon blir en fin present till någon du tycker om, till exempel på alla hjärtans dag. 

Geléhjärtan med smak av hallonGeléhjärtan med smak av hallonGeléhjärtan med smak av hallon
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 ghallon
  • 8gelatinblad
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlglykossirap
  • 1 tskcitronsaft- pressad

Garnering

  • 1 dlströsocker- färgat

Gör så här

  1. Mixa hallonen till en puré och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Mät upp 1 dl puré. Låt gelatin­bladen ligga i en skål med kallt vatten i ca 5 min.

  2. Koka upp strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt det koka tills blandningen når 140 grader. 

  3. Tillsätt hallonpurén och koka upp det igen till 110 grader. Rör

    ner gelatinbladen i smeten och låt dem smälta. Tillsätt citronsaft.

  4. Häll blandningen i en silikon­matta med hjärturgröpningar och låt geléhjärtanen stelna i kylskåp och sedan stå i frysen över natten.

  5. Tryck ut dina geléhjärtan ur formen. Rulla dem sedan i köpt färgat socker eller socker utan färg och låt dem torka någon dag i rumstemperatur. Förvara geléhjärtana i en lufttät burk i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?