Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fina och goda geléhjärtan som görs på äkta hallon blir en fin present till någon du tycker om, till exempel på alla hjärtans dag.
Mixa hallonen till en puré och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Mät upp 1 dl puré. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt det koka tills blandningen når 140 grader.
Tillsätt hallonpurén och koka upp det igen till 110 grader. Rör
ner gelatinbladen i smeten och låt dem smälta. Tillsätt citronsaft.
Häll blandningen i en silikonmatta med hjärturgröpningar och låt geléhjärtanen stelna i kylskåp och sedan stå i frysen över natten.
Tryck ut dina geléhjärtan ur formen. Rulla dem sedan i köpt färgat socker eller socker utan färg och låt dem torka någon dag i rumstemperatur. Förvara geléhjärtana i en lufttät burk i rumstemperatur.