Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gelégodis med passionsfrukt

Citronsyran ger en syrlig och god smak till godiset, men den kan uteslutas.

Gelégodis med passionsfrukt
Gelégodis med passionsfrukt
Gelégodis med passionsfrukt
Foto: FOTOGRAF HELéN PE / Hembakat

Ingredienser

  • 9gelatinblad
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,75 dlvatten
  • 0,5 dlglykossirap
  • 1 dlpassionsfruktspuré
  • 1 krmcitronsyra

Garnering

  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tskcitronsyra

Gör så här

  1. Dag 1: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull till 140 grader.

  2. Rör i passionsfruktpurén. Låt det koka upp till 120 grader under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och låt smeten svalna lite. Blanda i citronsyra och låt gelatinbladen smälta i smeten. Häll smeten i en silikonform med urgröpningar, ca 2 x 3 ½ cm, och låt dem stå till nästa dag i rumstemperatur.

  3. Dag 2: Tryck ut godisarna ur formen och rulla dem i socker och citronsyra. Förvara godiset i strösocker i en burk med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Om du gör egen puré kokar du upp innehållet från ca 10 passionsfrukter och passerar det genom en sil. Mät sedan upp 1 dl.