Tips!
Om du gör egen puré kokar du upp innehållet från ca 10 passionsfrukter och passerar det genom en sil. Mät sedan upp 1 dl.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citronsyran ger en syrlig och god smak till godiset, men den kan uteslutas.
Dag 1: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull till 140 grader.
Rör i passionsfruktpurén. Låt det koka upp till 120 grader under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och låt smeten svalna lite. Blanda i citronsyra och låt gelatinbladen smälta i smeten. Häll smeten i en silikonform med urgröpningar, ca 2 x 3 ½ cm, och låt dem stå till nästa dag i rumstemperatur.
Dag 2: Tryck ut godisarna ur formen och rulla dem i socker och citronsyra. Förvara godiset i strösocker i en burk med tättslutande lock.
Tips!
Om du gör egen puré kokar du upp innehållet från ca 10 passionsfrukter och passerar det genom en sil. Mät sedan upp 1 dl.