Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gelato av blåbär och björnbär är en snabbgjor glass. För att få gelaton att ligga still på tallriken kan man först strössla krossade maränger på tallriken och därefter lägga på glassen.
Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft. Häll de frysta bären, saft och skal av clementin, samt vaniljskyr och florsocker i en liten matberedare. Mixa till en slät gelato. Stanna mixern och skrapa ner från kanterna då och då.
Häll upp gelaton i en frysförpackning och ställ i frysen under middagen. Då får den lagom fast konsistens. Fryser den för länge blir den hård och får inte samma krämiga konsistens.
Skeda upp gelaton i glas och garnera med bär och mynta.