Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En svalkande soppa är en perfekt inledning på sommarmåltiden.
Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Skala, dela, kärna ur äpplet och skär det i bitar. Dela och kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skala och hacka löken.
Värm upp oljan i en gryta. Fräs löken i oljan cirka 3 min utan att den tar färg. Tillsätt äpplet, gurkan och paprikan och fräs 3-5 minuter, rör om då och då.
Tillsätt tomaterna och låt koka (på låg temperatur) under lock cirka 10 minuter tills det är mjukt.
Finfördela i matberedare eller med stavmixer. Späd soppan med tomatjuicen till önskad konsistens. Smaka av med vinäger, salt och paprikapulver. Låt svalna. Ställ kallt cirka 1-2 timmar.
Hacka slanggurka, tomater och paprika till garneringen. Blanda det hackade med persiljan.
Häll soppan i glasburkar eller soppskålar. Lägg i 1-2 istärningar. Toppa med de hackade grönsakerna. Peppra.
Recept från Mitt kök