Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho - kall spansk tomatsoppa

Recept på gazpacho av Johan Backeus. Soppan kan förberedas dagen före festen. Garnera vid servering.

Gazpacho - kall spansk tomatsoppaGazpacho - kall spansk tomatsoppaGazpacho - kall spansk tomatsoppa
Årets kock Johan Backeus serverar gazpacho i glas. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5tomater
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 0,5röd paprika
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 msksherryvinäger
  • 1 tsksalt

Garnering

  • paprika och gurka- finhackad
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär tomater och gurka i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Mixa alla grönsaker i en mixer.

  2. Sila soppan och blanda med olja och vinäger. Krydda med salt.

  3. Garnera soppan med finhackade grönsaker och olja.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Johan Backeus: