Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho med vattenmelon och mynta  

Gazpacho med vattenmelon och mynta är det som gäller heta sommardagar. Denna är frisk och får dessutom lite extra hetta av chili.

Gazpacho med vattenmelon och mynta  Gazpacho med vattenmelon och mynta  Gazpacho med vattenmelon och mynta  
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 gvattenmelon
  • 500 gtomater- i olika färger
  • 0,5gurka
  • 1selleristjälk
  • 1schalottenlök
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 krukamynta
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dläppelcidervinäger

Garnering

  • koriander
  • olivolja

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skala och skär den i bitar. Tärna tomaterna. Skala gurkan och skär den i bitar. Skär selleristjälken i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Lägg frukt och grönsaker i en mixer. Tillsätt basilika, mynta, olja och vinäger. Mixa till en slät soppa.

  3. Häll soppan i skålar. Toppa med koriander och olja. Servera med surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?