Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho med ugnsrostade grönsaker


Chilin tillför en härlig hetta, till den i övrigt svalkande soppan!

Gazpacho med ugnsrostade grönsaker

Gazpacho med ugnsrostade grönsaker

Gazpacho med ugnsrostade grönsaker

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2röda paprikor
  • 1gul lök
  • 4tomater- på kvist
  • 100 gcocktailtomater
  • 1röd chili
  • 3 krmspiskummin
  • 200 gis
  • 2 dlolivolja
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5 krukabasilika

Gör så här

  1. Börja med att skära upp tomat, paprika, lök och chili i grova bitar och lägg ut på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja och vänd upp med spiskummin och salt. Rosta i 15 minuter på 175 grader.

  2. Mixa i en blender med isbitarna, koriander och basilika. Smaka av med olja, vinäger och salt till rätt balans mellan sötma och syra. Garnera med skurna cocktailtomater och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök