Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho med tomat och vattenmelon

Recept på gazpacho med tomat och vattenmelon. Melon, tomat och chili är en god kombination. Här tillsammans med mättande avokado. Passar som förrätt eller lätt lunchrätt. 

Gazpacho med tomat och vattenmelon
Gazpacho med tomat och vattenmelon
Gazpacho med tomat och vattenmelon
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 skivorbröd- vitt
  • 0,5gurka
  • 500 gtomater
  • 500 gvattenmelon- utan kärnor och skal
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tsksambal oelek
  • 1 tsksalt
  • 2 dlisbitar

Tillbehör

  • 1rödlök- liten
  • 1avokado
  • 0,5gurka
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • ev dill- eller korianderblommor

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet. Skär det i tärningar och lägg i en mixer. Skala gurkan lite slarvigt och skär i bitar. Tärna tomater och vattenmelon. Lägg gurka, tomater och melon i mixerkannan.

  2. Tillsätt olja, citronsaft, sambal, salt och isbitar. Mixa till en slät soppa.

  3. Tillbehör:Skala och finhacka löken. Halvera, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Småtärna gurkan. Blanda grönsakerna och tillsätt olja och citronsaft. Krydda med salt.

  4. Servera soppan i glas och toppa med lök- och grönsakshacket och eventuellt dill- eller korianderblommor.

Vad tyckte du om receptet?