Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho med persikor

Gazpacho med persikor är en fräsch, fruktig och mild gazpacho som är en perfekt match till cava. Paprikan ger en spännande och god smakbrytning till söta persikor, och gör att vinet passar extra bra.

Gazpacho med persikor
Gazpacho med persikor
Gazpacho med persikor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3aprikoser- torkade, mjuka
  • 2 dlvatten
  • 3persikor- mogna
  • 1paprika- gul
  • 300 gcantaloupe- skalet bortskuret och utan kärnor
  • 2 mskbalsamvinäger- vit
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlcava- ev
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 50 gmanchego

Garnering

  • 1 mskgräslök
  • ätliga blomblad- t ex ramslök, gräslök, verbena, fläder

Gör så här

  1. Koka upp aprikoserna med vattnet. Låt kallna. Kärna ur och skär persikor och paprika i bitar.

  2. Mixa paprika, persikor, melon och aprikoser med vattnet, vinäger och 2 msk olja. Späd eventuellt med cava. Passera soppan genom en sil. Kyl soppan ca 2 timmar.

  3. Smula eller riv manchegon. Skär gräslöken mycket fint med vass kniv. Häll upp soppan och garnera med ost, 2 msk olja, gräslök och blomblad.

Vad tyckte du om receptet?