Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho i glas med chorizogrissini

Recept på gazpacho i glas med chorizogrissini. En perfekt gazpacho görs med  fräscha grönsaker, en kall kyl, och riktigt god olivolja.

Gazpacho i glas med chorizogrissini
Gazpacho i glas med chorizogrissini
Gazpacho i glas med chorizogrissini
Recept på gazpacho i glas med chorizogrissini. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • burkpaprikor- hela grillade, (500 g)
  • 750 gtomater
  • 1lök- färsk, liten
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1chili- grön, t ex spansk peppar
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 mskrödvinsvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 2 dlvatten

Grissini, 32 pinnar

  • 80 gchorizosalami
  • 100 gmanchego
  • 1,5 tskjäst- (10 g)
  • 1,5 dlvatten
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)

Gör så här

  1. Grissini: Finhacka salamin. Stek den knaprig i en stekpanna. Låt kallna. Finriv osten.

  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt chorizo, ost, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 32 bitar. Forma till 25 cm långa pinnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs  övertäckta ca 10 min. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kallna på galler.

  4. Gazpacho: Lägg paprikorna i en matberedare. Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och skär löken i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur chilin.

  5. Lägg tomater, lök, vitlök och chili i matberedaren och mixa slätt. Tillsätt olja, vinäger och salt. Späd med vattnet till lagom soppkonsistens. Ställ i kylen så att den blir riktigt kall.

  6. Servera gazpachon i glas med grissinin till.

Vad tyckte du om receptet?