Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho

Den här gazpachon är förändrad i grunden eftersom brödet tagits bort. I stället gör vi en frisk sallads­soppa att servera före kräftorna.

Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho

Ingredienser

  • 1 kgtomat- riktigt mogna
  • 2röd paprika- (ca 200 g)
  • 3knipplök- gul ( ca 150 g)
  • 0,3röd spansk peppar
  • 2vitlöksklyfta
  • 0,5gurka- (ca 200 g)
  • 5 dlvatten
  • 0,5citronsaft- pressad, ca 0,5 dl
  • 2 tsksalt
  • 3 mskolivolja

Tillbehör (finhackade)

  • 1paprika
  • 0,5gurka
  • 2knipplökar med blast- gula
  • 4tomat

Gör så här

  1. Ta bort fästet, skålla och skala tomaterna. Ansa, skölj och skär paprika, lök, chili, vitlök och gurka i bitar. Mixa grönsakerna med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt vatten, citronsaft och salt. Rör ner olivoljan.

  2. Kyl soppan före servering. Servera den i portionsskålar med hackade grönsaker i.

Vad tyckte du om receptet?