Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho

En kall grönsakssoppa är kvällens förrätt och kan göras ett dygn i förväg. Se bara till att du har lämpligt kärl att frakta den i.

Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho

Ingredienser

  • 50 glantbröd- ljust
  • 3 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong- eller grönsaksbuljong
  • 6plommontomater- (ca 500 g)
  • 1gurka
  • 1paprika- röd
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tsksalt
  • 12 krmtabasco
  • 4salladslökar
  • 3 dlbrödtärningar- stekta (krutonger)

Gör så här

  1. Smula ner brödet i en skål. Värm vatten och buljongtärning i en kastrull tills buljongen löst sig. Låt buljongen svalna lite och häll den över brödet. Låt blandningen vila ca 10 min.

  2. Skålla tomaterna i kokande vatten några sekunder så att skalet lossnar. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalet. Skär tomaterna i bitar och lägg i en matberedare.

  3. Skala gurkan och skär den i bitar. Kärna ut paprikan och skär i bitar. Lägg gurka och paprika i matberedaren. Tillsätt det blötlagda brödet samt buljongen och mixa alltsammans till en slät soppa.

  4. Häll över i en skål och blanda ner vitlök, vinäger, tomatpuré, salt och tabasco. Finstrimla salladslökarna och blanda ner dem.

  5. Förvara soppan kallt tills den ska serveras. Brödtärningar kan stekas i olivolja i förväg och tas med i plastpåse eller plastburk.

Vad tyckte du om receptet?