Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gazpacho innehåller tomater, gurka och lök och har sin bästa tid under sensommaren! Mixa en gazpacho och ta med i en burk till stranden.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär ett snitt i tomaterna och lägg dem i vattnet. Ta upp dem och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna.
Skär gurkan i grova tärningar. Ta undan ca ½ dl och fintärna till garnering.
Skala och grovhacka löken. Kärna ur och skär den röda paprikan i bitar. Ta undan några röda paprikabitar och fintärna tillsammans med den gula paprikan. Spara det finhackade till garnering.
Mixa tomat, gurka, lök, paprika, olja, vinäger och vatten till en slät soppa. Krydda med salt, peppar och tabasco. Toppa med de finhackade grönsakerna.