Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho

Den här soppan smakar gott både varm och kall. Paprikan som blir över är god att strimla ner och blanda i pasta tillsammans med lite riven parmesan. Soppan serveras med spenatoch ostmuffins. Avsluta gärna med en frukt.

Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho

Ingredienser

  • 1paprika- marinerad, grillad, från burk
  • 4kvisttomater- mogna
  • 3 dlhönsbuljong
  • 0,5 tskspiskummin
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 msknaturell yoghurt
  • 1 mskmyntablad- finhackade
  • 1muffins
  • 1muffins

Gör så här

  1. Låt paprikan rinna av på hushållspapper. Skär den i bitar. Skär även tomaterna i bitar.

  2. Fräs paprika- och tomatbitarna under omrörning i en kastrull. Späd med buljongen och sjud ca 10 min. Finfördela soppan med mixerstav. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.

  3. Blanda yoghurten och myntan. Servera till soppan med spenat- och ostmuffins.

Vad tyckte du om receptet?