Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazpacho

En spansk soppa gjord på solmogna tomater och andra nyskördade grönsaker, som serveras kall. Bjud knäckebröd med Keso och hackad gräslök till.

Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho

Ingredienser

  • 3 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2tomater
  • 1gurka- liten grön (250 g)
  • 1gul lök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 1paprika- gul
  • 3 dltomater- passerade
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5lime- skal och saft
  • 0,5 mskolivolja

Tillbehör

  • 4hårt bröd- bitar
  • 150 gkeso- naturell
  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning och låt kallna. Skär en tomat, hälften av gurkan, skalad lök och vitlök i bitar. 2.Halvera paprikan, ta bort kärnorna och skär ena halvan i bitar.

  2. Lägg ner grönsaksbitarna och buljongen i en matberedare och kör dem till en puré. Blanda med passerade tomater. Krydda med salt, peppar, limeskal, limesaft och olja.

  3. Skär de återstående grönsakerna i små tärningar till garnering.

  4. Servera med knäckebröd, Keso och gräslök

Vad tyckte du om receptet?