Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Garam masala

Garam masala är en mald, mustig och aromatisk kryddblandning som är vanlig i det indiska köket. Den har en viss hetta och sötma och finns i ett stort antal variationer. Vissa av kryddorna rostas hela för att få fram mer arom innan de mals.

Garam masala
Garam masala
Garam masala
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 mskspiskummin- hel
  • 2 mskkoriander- hel
  • 2 mskgurkmeja- mald
  • 2 mskingefära- mald
  • 12 mskkanel- mald
  • 12 mskkardemumma- mald
  • 2 krmchili- mald
  • 1 krmkryddnejlika- mald
  • 1 krmmuskot- fint riven

Gör så här

  1. Rosta spiskummin och koriander i en torr stekpanna på medelvärme 2–3 min. Låt svalna.

  2. Mal spiskummin och koriander i en kryddkvarn eller mortla dem till ett fint pulver. Blanda med övriga kryddor och förvara mörkt i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?