När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1gurka
0,75 tsksalt
Lag
0,5 sats1-2-3 lag- se recept
Garnering
1 mskdill- eller persilja, finhackad
Gör så här
Skär gurkan i tunna skivor på mandolin eller med osthyvel. Blanda med salt. Lägg gurkan i press, t ex mellan två djupa tallrikar med en tyngd på. Låt stå i ca 30 min.
Låt gurkskivorna rinna av i sil och pressa ut vätskan. Vänd ner dem i lagen. Ställ in gurkan i kylen i ca 1 tim.
Blanda i dill eller persilja vid servering.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 76 röster)
1-2-3 ÄTTIKSLAG (8 dl) - till gurkan behövs bara en halv sats
5 min + tid att kallna
• 1 dl ättiksprit (12 %)
• 2 dl strösocker
• 3 dl vatten
Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna i en kastrull och koka under omrörning tills sockret smält. Låt kallna.