Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gammaldags hallonsnitt på nytt vis

Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan den skäras i generösa bitar.  Gräddningstiden är densamma oavsett storlek på kakorna.

Gammaldags hallonsnitt på nytt vis
Gammaldags hallonsnitt på nytt vis
Gammaldags hallonsnitt på nytt vis

Ingredienser

  • 250 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 7 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Fyllning

  • 1 dlhallonsylt- fast

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,5 mskvatten

Garnering

  • 1 dlmandelspån- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.

  2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.

Vad tyckte du om receptet?