Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgåstårta gammal goding

En fulländad smakkombination av sötsyrlig fyllning och lite av allt ovanpå. En klassiker som garanterat blir succé bland dina gäster.

Smörgåstårta gammal goding
Smörgåstårta gammal goding
Smörgåstårta gammal goding
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 12landgångsbröd- vitt utan kanter eller 1 förpackning Hönökaka

Fyllning

  • 3 dlmajonnäs
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1rött äpple- finhackat
  • 1 burkmandariner- finhackad
  • 50 gärtor
  • 0,5gurka- skalad och finhackad
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 2 msksmör
  • 1huvudsallad
  • 2 mskmajonnäs
  • 300 gräkor- skalade
  • 3ägg- kokta, i klyftor
  • 100 grökt skinka
  • 100 gost- skivor, t ex port salut
  • druvor- oliver, gurka, tomat och dillvippor

Gör så här

  1. Lägg ut två skivor bröd som botten.

  2. Blanda samman fyllningen. Varva bröd med fyllning och avsluta med bröd. Täck med plast och förvar i kylskåpet, gärna över natten eller i någon timme.

  3. Bred ut smör överst på brödskivorna och fäst fast salladsblad. Toppa med majonnäs på ovansidan och garnera med räkor, äggklyftor, skinka, ostskivor, och allt det gröna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök