Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor är en spanskinspirerad förrätt. Lägg upp de nystekta räkorna på ett fat och låt alla ta för sig.
Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ur 1 msk saft.
Stek räkorna i 2 msk olja i en het stekpanna ca 1 min. Tillsätt vitlök och chiliflakes och stek vidare ca 1 min. Tillsätt citronskal, citronsaft och persilja. Krydda med flingsalt.
Servera räkorna direkt på ett fat tillsammans med baguette. Ringla gärna över lite extra olja och servera med resterande citron.