Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor

Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor är en spanskinspirerad förrätt. Lägg upp de nystekta räkorna på ett fat och låt alla ta för sig.

Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor
Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor
Gambas al ajillo, vitlökstekta räkor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gvannameiräkor- tinade, råa utan skal, ASC-märkta
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukabladpersilja
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 tskflingsalt

Tillbehör

  • 1baguette

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persiljan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ur 1 msk saft.

  2. Stek räkorna i 2 msk olja i en het stekpanna ca 1 min. Tillsätt vitlök och chiliflakes och stek vidare ca 1 min. Tillsätt citronskal, citronsaft och persilja. Krydda med flingsalt.

  3. Servera räkorna direkt på ett fat tillsammans med baguette. Ringla gärna över lite extra olja och servera med resterande citron.

Vad tyckte du om receptet?