Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Galetter med svampstuvning är tunna franska bovetepannkakor med svamp. Här steker du dem en och en och gratinerar sedan i ugnen.
Vispa ihop mjöl, salt, vatten och ägg till en klimpfri smet. Låt den vila i kylen ca 1 timme.
Vispa upp galettesmeten och smält 1/2 msk smör i en stekpanna med låga kanter. Häll i lite smet, vicka så att den fördelas jämnt över hela pannan, stek på medelvärme tills den stelnat och är lätt gyllenbrun. Vänd galetten och stek färdigt på undersidan. Stjälp upp galetten på ett smörgåspapper. Fortsätt steka resten av smeten.
Svampstuvning: Sätt ugnen på 175°. Ansa svampen. Stek den i en gryta utan smör tills all vätska kokat in. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg smöret i grytan, fräs svampen ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra mjölet över svampen och blanda det väl. Tillsätt vatten och crème fraiche och sjud på svag värme till krämig konsistens.
Tärna skinkan. Hacka persiljan. Blanda ner skinka och persilja i stuvningen och krydda med fond, salt och peppar.
Fördela stuvningen på galetterna och vik ihop dem till ”halvmånar”. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med salladen.