Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Galette med tunt skivade äppelringar. En fin och frasig äppelgalette som passar fint till eftermiddagsfika.
Kärna ur och skär äpplen i tunna skivor. Pressa över citronen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet på en ugnsplåt och nagga smördegen med en gaffel. Lägg på äppelskivorna omlott, spara ca 2 centimeter degkant runtom. Pensla äppelskivorna med smöret och sikta 2 msk av florsockret över äpplena.
Grädda galetten i mitten av, ca 15 minuter. Sikta 1 msk florsocker över äpplena och grädda ytterligare ca 10 minuter. Toppa med nötter och sikta över resten av florsockret. Servera gärna med vaniljsås eller glass.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök