Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåbärsgalette, en ljummen njutning med en klick vispad crème fraiche.
Smula jästen och blanda med vattnet i en skål. Rör rumsvarmt smör, socker, ägg, salt och citronskal smidigt i en annan bunke. Tillsätt jästblandningen och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timme under bakduk.
Värm ugnen till 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en stor rund tunn kaka, cirka 35 centimeter i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Vik upp en 2 centimeter bred kant runtom och tryck till.
Hyvla smöret i skivor med osthyvel och fördela på kakorna. Strö över blåbär blandat med potatismjöl och socker.
Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Servera galetterna ljumma med vispad crème fraiche. Garnera med florsocker, zestat citronskal och citronmeliss.
Recept från Mitt kök