Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gai pad met mamuang är wokad kyckling med chili och cashewnötter. Röd chilipasta hittar du i butiker med asiatiska livsmedel.
Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.
Sås: Blanda alla ingredienser till såsen, rör tills sockret lösts upp.
Skär chilin i 1 cm långa bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa och skär svampen i grova bitar. Ansa och skär salladslöken i 5 cm långa bitar.
Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Stek kycklingen hastigt på hög värme 2–3 min. Lägg i chili, lök och svamp, stek ca 2 min. Häll på såsen och tillsätt salladslöken. Låt koka ihop ca 1 minut.
Strö över cashewnötterna och servera med ris.