Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gai pad met mamuang (Kyckling med chili och cashewnötter )

Gai pad met mamuang är wokad kyckling med chili och cashewnötter. Röd chilipasta hittar du i butiker med asiatiska livsmedel. 

Gai pad met mamuang (Kyckling med chili och cashewnötter )
Gai pad met mamuang (Kyckling med chili och cashewnötter )
Gai pad met mamuang (Kyckling med chili och cashewnötter )
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgkycklingfilé
  • 3thai chili- torkade
  • 1gul lök
  • 100 gostronskivling- eller skogschampinjoner
  • 2salladslökar
  • 5 msksolrosolja
  • 2 dlcashewnötter- rostade saltade

Sås

  • 2 mskchilipasta- röd
  • 3 mskostronsås
  • 3 msksoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlvatten- eller hönsbuljong

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.

  2. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen, rör tills sockret lösts upp.

  3. Skär chilin i 1 cm långa bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa och skär svampen i grova bitar. Ansa och skär salladslöken i 5 cm långa bitar.

  4. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Stek kycklingen hastigt på hög värme 2–3 min. Lägg i chili, lök och svamp, stek ca 2 min. Häll på såsen och tillsätt salladslöken. Låt koka ihop ca 1 minut.

  5. Strö över cashewnötterna och servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?