Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gáhkku - samiskt tunnbröd

Recept på gáhkku som är ett samiskt tunnbröd.

Gáhkku - samiskt tunnbröd
Gáhkku - samiskt tunnbröd
Gáhkku - samiskt tunnbröd

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlmjölk
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 67 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt smör, socker, salt och mjöl, lite i taget. Knåda allt till en smidig deg. Smöra eller olja in en bunke och lägg i degen. Täck med plastfolie. Låt den jäsa på en varm plats till dubbel storlek, ca 1 timme.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i 8–10 lika stora bitar och kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel.

  4. Värm upp en torr gjutjärnspanna och stek rundlarna 1–2 min på varje sida. Linda in dem i en handduk och ät direkt till en renskavsgryta!

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?