Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att fylla matbrödet med rotfrukter är kanske inte så vanligt. Men det blir både gott, färgrikt och saftigt. De här bullarna är perfekta att bjuda till en soppa eller på höstbuffén.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.
Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.
Skala morötterna och riv dem på rivjärnets grova sida. Skala och hacka löken. Fräs morötter, lök och timjan i rapsolja cirka 10 minuter. Blanda i persilja och smaka av med lite salt.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tunn kaka som mäter 50x30 centimeter.
Strö över grönsakerna och rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulltårta i 20 bitar. Lägg dem i bullformar. Låt jäsa cirka 30 minuter under duk. Strö över lite flingsalt.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Låt bröden svalna på galler under duk. Bröden går bra att frysa och värma försiktigt vid servering.
Recept från Mitt kök