Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllning till piroger

Köttfärs är den klassiska pirogfyllningen. Här med extra sting av chilipeppar. Se också: deg till piroger.

Fyllning till piroger
Fyllning till piroger
Fyllning till piroger

Köttfärsfyllning

  • 400 gköttfärs
  • 1 storgul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2morötter- (100 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskchilipeppar (anchostyle)- (Santa Maria)
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 krmspiskummin
  • 1 tsksalt
  • 2 msktomatpuré
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs färsen på hög värme ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, morötter, kryddor och salt. Sänk temperaturen något och stek alltihop under omrörning ca 5 min.

  2. Blanda ner tomatpuré och vatten och låt köttfärsröran puttra på låg värme ca 10 min. Låt den kallna innan den läggs i pirogerna.

  3. Gör egen deg till pirogerna – se recept här!

Vad tyckte du om receptet?