Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyllig bearnaisesås

Given favoritsås för många. En hemgjord bearnaisesås är svårslagen.

Fyllig bearnaisesås
Fyllig bearnaisesås
Fyllig bearnaisesås
Wolfgang Kleinschmidt

Reduktion

  • 1 mskschalottenlök- finhackad, 4 krossade vitpepparkorn
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 4 mskvatten

Sås

  • reduktionen
  • 2äggulor
  • 150 gsmör
  • salt
  • peppar
  • 1 knivsuddcajennepeppar- 1 msk hackad dragon
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Reduktion: Lägg alla ingredienser i en kastrull, och koka ned tills hälften av vätskan är kvar. Sila av vätskan.

  2. Sås: Smält smöret. Ställ kastrullen åt sidan.

  3. Vispa reduktionen och äggulor i en bunke i ett vattenbad (kastrull med varmt vatten). När äggkrämen tjocknar, ställ bunken på en våt disktrasa.

  4. Vispa ned smöret försiktigt. Först droppvis, sedan i en sakta stråle under ständig omrörning.

  5. När såsen tjocknat, smaka av med salt, peppar, kajennpeppar, dragon och persilja

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök